O NAMA

O NAMA

Sportska akademija Mali sportaši registrirana je 2005. godine kao udruga za provođenje kratkog sportskog programa namijenjenog djeci predškolskog uzrasta i osnovnoškolcima do deset godina. Pod stručnim vodstvom, program provodimo u tridesetak zagrebačkih vrtića i šest sportskih akademija u kojima radi više od dvadeset voditelja, trenerica i trenera. U našoj sportskoj školi tijekom godine trenira preko 1000 malih sportaša. S ponosom naglašavamo kako je do sada kroz naše škole sporta prošlo više od 14 000 nasmijanih malih sportaša i sportašica. 

 
Našim programom želimo unaprijediti psihofizički razvoj djeteta, razvoj kreativnosti, te osjećaj zajedništva uz isticanje individualnih kvaliteta svakog polaznika. Kroz program univerzalne sportske škole ,djeca upoznaju 11 različitih sportova te tako dobiju uvid u osnove svakog sporta.

Cilj nam je kroz igru, maštu, puno zabave i smijeha dijete uvesti u svijet sporta kako bi imalo što bolji uvid u značajnost sporta i tjelesnog vježbanja pri čemu razvijamo motoričke sposobnosti djeteta (koordinacija, snaga, brzina, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost...) s naglaskom na njihovu povezanost sa zdravljem i zdravim načinom života. 

Kako je nasilje na sportskim terenima i oko njih, sve veći problem, od najranije dobi djeci pružamo primjereni model sportskog ponašanja koji pretpostavlja nultu toleranciju na nasilje! Poštujući načelo društvene odgovornosti od osnutka radimo na unapređenju odnosa s roditeljima, polaznicima, djelatnicima, javnosti, ali i sa zajednicom unutar koje djelujemo.

Osnovni program, verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodimo tijekom cijele vrtićke/školske godine (rujan – svibanj) u dvoranama vrtića i sportskih akademija, dva puta tjedno po 45 minuta. 

Osim osnovnog sportskog programa organiziramo školu plivanja, rolanja, tenisa i biciklizma, a u suradnji s našim partnerima i školu skijanja. Slavimo sportske rođendane i organiziramo kampove.

Konstantno nadopunjavamo osnovni program, tako od 2011. godine u našim akademijama radimo i s najmlađima provodeći program sportske igraonice koji je namijenjen djeci od tri do tri i pol godine starosti. Prostori naših akademija otvoreni su i za osnovnoškolce, koji nam se mogu pridružiti sve do navršenih deset godina. 

Kako je nasilje na sportskim terenima i oko njih, sve veći problem, od najranije dobi djeci pružamo primjereni model sportskog ponašanja koji pretpostavlja nultu toleranciju na nasilje! Poštujući načelo društvene odgovornosti od osnutka radimo na unapređenju odnosa s roditeljima, polaznicima, djelatnicima, javnosti, ali i sa zajednicom unutar koje djelujemo.